Sluiten

Golf GTI

Exterieur

De nieuwe Golf GTI is ook in de nieuwste generatie meteen herkenbaar. En u zult ontdekken dat bescheidenheid niet aan hem besteed is. Integendeel, hij toont onverbloemd wat hij te bieden heeft.

Interieur

Sportief, legendarisch en trouw aan de traditie: Het interieur van de Golf GTI maakt indruk met een hoogwaardige, markante en GTI-typische uitrusting, van de cockpit over de sportzetels in ruitjesdesign tot de roestvrijstalen afwerking van de pedalen.

Lichten

Het lichtdesign van de nieuwe Golf GTI is een echte blikvanger, beschikbaar in meerdere aantrekkelijke varianten. Om het even welke variant u kiest: een goede zichtbaarheid is steeds gegarandeerd.

Wielen

Niets drukt zo zijn stempel op het zijaanzicht van een sportwagen als de velgen. De dynamische lichtmetalen velgen waaruit u standaard of optioneel kunt kiezen, onderstrepen op indrukwekkende wijze de sportieve natuur van de Golf GTI (brandstofverbruik: 6,3 tot 6,4 l/100 km; CO2-uitstoot: 144 tot 148 g/km) en bieden daarenboven een blik op de opvallend rood gelakte remklauwen.

Front assist en ACC

Met de adaptieve snelheidsregelaar ACC bent u ontspannen onderweg. Het omgevingswaarnemingssysteem Front Assist met City-noodremfunctie en voetgangerdetectie is ook standaard op de Golf GTI.

Traffic Jam Assist/Emergency Assist

De optionele Traffic Jam Assist ondersteunt u in zenuwslopend stop&go-verkeer en kan op die manier helpen om typische fileongevallen te vermijden. De optionele Emergency Assist kan detecteren dat de bestuurder niet meer in staat is om de auto te besturen en in dat geval de besturing gedeeltelijk overnemen.

Dynamic Light Assist

Zou het niet comfortabeler zijn om 's nachts op secundaire wegen altijd met ingeschakeld grootlicht te kunnen rijden? De optionele Dynamic Light Assist maakt het mogelijk en zorgt ervoor dat andere weggebruikers niet verblind worden.

Blind Spot Sensor

De optionele Blind Spot Sensor met uitparkeerhulp waarschuwt u tijdens het rijden – binnen de limieten van het systeem – voor voertuigen in de dode hoek. Bij het achteruit parkeren controleert het de zones naast en achter uw auto.

Motor

De motor van de Golf GTI garandeert u topprestaties. Met zijn forse 169 kW (230 pk) haalt hij een topsnelheid van 246 km/u. En voor de sprint van 0 tot 100 km/u hebt u slechts 6,5 seconden nodig.

Sperdifferentieel

In de Golf GTI zorgen het optionele sperdifferentieel op de vooras en de standaard progressieve stuurinrichting voor nog meer rijplezier op bochtige wegen. Voor meer rijdynamiek, een beter contact met de weg en een directere stuurcontrole.

Sportonderstel

De Golf GTI heeft standaard een straf afgesteld sportonderstel aan boord, dat voor nog meer rijplezier en een uitstekende handling zorgt. Zo wordt sportief rijden bijzonder comfortabel.

Performantie

Nog meer power en sportiviteit vindt u in de Golf GTI Performance – met nog meer vermogen voor nog meer rijplezier.

Audio en navigatie

In uw nieuwe Golf GTI beslist u wat er speelt. Daarvoor zorgt het standaard audiosysteem Composition Media met zijn perfect afgestemde luidsprekers, eenvoudige bediening en vele aansluitmogelijkheden. Of u kiest voor een van de twee navigatiesystemen, die eveneens nauwelijks een wens onvervuld laten.

Active Info Display

Analoog is voorbij. Ruil naar wens de klassieke ronde wijzerplaten in voor een hogeresolutiedisplay. Het innovatieve Active Info Display vervangt de klassieke instrumenten en biedt u veel meer informatie dan enkel de snelheid of het brandstofpeil.

Car-Net

Met Car-Net Guide & Inform vindt u boeiende bestemmingen in de buurt, nabijgelegen parkings of het dichtstbijzijnde tankstation. Ontvang bovendien actuele verkeersinformatie met optionele aanbevelingen om files te vermijden of nieuws van het internet.

Telefooninterface

Bel gerust al uw vrienden. Maar hou alstublieft beide handen aan het stuur. De nieuwe Golf biedt u daarvoor naar wens twee comfortabele telefooninterfaces.